Cherry Pie-in-a-Jar
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Cherry Pie-in-a-Jar spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 40 i kosztuje 25 centów za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, sok z cytryny, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Sałatka Z Ciecierzycy I Quinoa Mason Jar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do nadzienia wiśniowego: na patelni o dużym dnie gotuj świeże lub mrożone wiśnie i sok z cytryny na średnim ogniu, mieszając, aż lekko zmiękną, około 2 minut.
Dodać cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 3 protokół.
Ciasto rozwałkować na dobrze posmarowanej mąką powierzchni. Używając pierścienia z pokrywki słoika, Wytnij 4 okręgi ciasta, które będą wierzchołkami Twoich ciast. Z pozostałym ciastem użyj 6-calowej odwróconej płytki ciasta, aby wyciąć 4 okręgi, które będą wyrównywać wnętrze każdego szklanego słoika 1/2 kufla. Pracując z ciastem jak najmniej, upewnij się, że ciasto pokrywa powierzchnię wewnątrz słoika, z wyjątkiem 1/2 cala na górze. Gdy każdy słoik zostanie wyłożony ciastem, napełnij każdy 1/2 szklanki nadzienia z ciasta wiśniowego.
Na wierzchu każdego ciasta ułożyć niewielką porcję masła, a na wierzchu wyłożyć krążki ciasta lub ułożyć kratkę. Upewnij się, że odpowietrznik górnej części skorupy, tworząc szczelinę tak, że para może uciec. Używając palca lub widelca, naciśnij 2 kawałki ciasta razem na obwodzie.
Każdą skórkę ciasta posmarować roztopionym masłem i posypać cukrem. Zamknąć każdy słoik metalową pokrywką i włożyć do zamrażarki na okres do 3 tygodni. Instrukcje pieczenia: jeśli pieczenie ciast świeże, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Piec 40 do 45 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i napełniania jest szampan. Jeśli pieczenie ciast, które zostały zamrożone, doprowadzić je do temperatury pokojowej przed umieszczeniem w piekarniku.