Cherry Chocolate Ice Cream Pie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj wiśniowego ciasta z lodami czekoladowymi. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 15g tłuszczu i w sumie 293 kalorii. Ten bezmleczny przepis serwuje 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 powie, że trafił w sedno. Mieszanka polewy do lodów krówkowych i wiśni maraschino, półsłodkich kawałków czekolady, wiśni i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest takie super. Ciasto Czekoladowo-Wiśniowe, Ciasto Czekoladowo-Wiśniowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Wiśniowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Suszone wiśnie włożyć do małej miski; zalać wrzątkiem.
Odstawić na 5 minut; odcedzić.
W dużej misce połącz lody, chipsy czekoladowe i wiśnie.
Rozłóż na skorupę. Przykryj i zamroź, aż będzie twarda.
Plasterek; skrop każdy kawałek polewą krówkową i udekoruj wiśnią maraschino, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Lody czekoladowe naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.