Cherry - Berries Beza Torte
Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.08 za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, cukier granulowany, śmietanę z kamienia nazębnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tort Lodowy Bezowy Z Jagodami I Śmietaną, Berries ' n ' Cream Torte, oraz Berries ' n ' Cream Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Około 30 minut przed wykonaniem skorupki bezy umieść separator jajek nad małą miseczką. Rozbij każde jajko nad separatorem jaj, aby oddzielić białko od żółtka. (Zachowaj żółtka do innego przepisu.)
Umieścić białka w czystej średniej misce i odstawić w temperaturze pokojowej do 30 minut.*
Rozgrzej piekarnik do 135°. Ułóż arkusz ciastek kawałkiem folii lub pergaminem do gotowania.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego do białek; ubijać mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż mieszanina wygląda na spienioną. Ubić w 3/4 szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz; kontynuować bicie około 5 minut, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać mieszaninę z boku i na dole miski za pomocą gumowej szpatułki, aż mieszanina będzie błyszcząca i utworzy sztywne szczyty, gdy beaters są podnoszone. (Nie podbierać, ponieważ skorupa bezy nie utrzyma swojego kształtu.) Na blasze ciastka uformuj bezę w 9-calowy okrąg z tyłu łyżki, tworząc około 1-calowy bok.
Piec 1 godzinę 30 minut. Wyłącz piekarnik; pozostaw bezę w piekarniku z zamkniętymi drzwiami 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku chłodzącym 2 godziny dłużej.
Umieść średnią miskę i bijaki miksera elektrycznego w lodówce do schłodzenia. Będą one używane do ubijania śmietany, która lepiej bije w zimnej misce.
Umieść blok twarogu na talerzu i odstaw w temperaturze pokojowej około 30 minut, aby lekko zmiękczyć. Lub zmiękczyć serek w kuchence mikrofalowej, zdjąć folię i umieścić w kuchence mikrofalowej miski; kuchenka mikrofalowa na Medium (50%) 45 do 60 sekund.
W dużej misce, wymieszać zmiękczony twarożek, 1/2 szklanki cukru i wanilii do wymieszania; odstawić.
Wlać śmietanę do schłodzonej miski. Włóż schłodzone bijaki do miksera elektrycznego. Ubijaj z dużą prędkością, aż bita śmietana utworzy miękkie szczyty, gdy uniesiesz ubijaki. Delikatnie złóż bitą śmietanę i pianki do mieszanki serków śmietankowych.
Umieścić bezę na talerzu i łyżką nadzienie na bezę. Okładka; przechowywać w lodówce co najmniej 12 godzin, aby wymieszać smaki, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Truskawki opłucz zimną wodą i osusz na papierowych ręcznikach.
Wytnij kadłub lub "czapkę"z każdej truskawki za pomocą noża do parowania.
Truskawki pokroić wzdłuż na plastry, aby odmierzyć 1 szklankę. W średniej misce wymieszaj nadzienie z ciasta, truskawki i sok z cytryny.
Aby służyć, łyżka mieszanki jagodowej na nadzieniu. Lub pokroić skorupę bezy na kawałki do serwowania, a każdą porcję uzupełnić mieszanką jagodową.