Chef John ' s pieczone risotto z grzybami
Kucharz John ' s pieczone grzybowe Risotto jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 343 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cebulę, pieprz cayenne, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 32 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Chef John ' s bakłażan pieczone kanapki, Lasagna szefa kuchni Johna, oraz Chef John 's Shepherd' s Pie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Roztopić masło w dużej, patelni odpornej na piekarnik na średnim ogniu.
Dodać grzyby, doprawić solą, gotować i mieszać grzyby do brązowienia. Zaczną brązowieć po odparowaniu wilgoci.
Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać z cebulą.
Posypać czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Gotować i mieszać, aż cebula będzie przezroczysta i miękka.
Wlać ryż na patelnię i mieszać, aż każde ziarno ryżu jest pokryta masłem. Doprawić solą.
Wlać 1 szklankę bulionu z kurczaka do mieszanki ryżu. Podnieść ogień do średniej-wysokiej i gotować, mieszając ryż, aż płyn zostanie całkowicie wchłonięty przez ryż.
Do ryżu wlać kolejną szklankę bulionu z kurczaka i mieszać, aż mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ziarna będą prawie miękkie, ale nadal lekko twarde, około 15 minut.
Przenieść patelnię do stovetop. W razie potrzeby doprawić solą.
Połączyć pozostałe 1/2 Puchar rosół z kurczaka i śmietany; wlać do patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż ryż będzie miękki, 1 lub 2 minuty.
Mżawka 2 łyżki śmietany na ryżu.
Dodać starty Parmigiano-Reggiano i szczypiorek; wymieszać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.