Chef John ' s Deviled Shrimp Ragu
Chef John ' s Deviled Shrimp Ragu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 160 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku z cytryny, szczypiorek, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 24%. Spróbuj Chef John ' s Deviled Shrimp Ragu, Chef John 's Shepherd' s Pie, oraz Lasagna szefa kuchni Johna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść muszle krewetek w rondlu z liściem laurowym i 1 szczypta wędzonej papryki na średnim ogniu; gotować i mieszać muszle, aż zmienią kolor na różowy, o 5 protokół.
Wlać wodę, doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować krewetki zasobów 20 do 25 minut.
Wymieszaj sok z cytryny, ketchup, brązowy cukier, mielony pieprz chipotle, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, czosnek, 1 szczypta soli i pieprz cayenne w misce.
Odcedzić krewetki do miski; wyrzucić muszle i liść laurowy.
Ubić krewetki do mieszanki ketchupu i odstawić.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na dużym ogniu, aż małe smugi dymu wzrosną z patelni. Gotuj krewetki w gorącym oleju, aż dolne strony krewetek są smażone i rumiane, o 3 protokół. Mieszać w mieszaninie krewetek i gotować, aż krewetki są nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Transfer krewetki do miski za pomocą łyżki szczelinowej, pozostawiając sos na patelni.
Doprowadzić sos do wrzenia i gotować, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje, 3 do 4 protokół. Wymieszać z zimnym masłem, wyłączyć ogień, i niech resztki ciepła patelni stopić masło. Mieszaj, aż masło włączy się do sosu i sos lekko zgęstnieje.
Krewetki wymieszać w sosie i wrzucić szczypiorkiem.
Podawać krewetki z sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Alzacki-inspirowany nutami limonki, zielonego jabłka,białego kwiatu i kamienia. Po nosie są smaki gruszki Anjou, białej nektaryny icitrusu. Żywa i rześka kwasowość równoważy to średnio mocne wino i przenosi je przez utrzymujące się wykończenie.