Chef John ' s Boston Baked Beans
Chef John ' s Boston Baked Beans może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 45 minut. Jeśli masz bekon, soda oczyszczona, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Chef John ' s bakłażan pieczone kanapki, Boston Baked Beans, oraz Boston baked beans.
Instrukcje
Moczyć fasolę granatową przez noc w dużej misce z wystarczającą ilością wody o kilka cali.
Odcedzić i umieścić fasolę w dużym holenderskim piekarniku lub ciężkim garnku z 6 szklankami wody, sody oczyszczonej i liścia laurowego. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium i gotować przez 10 minut.
Spuścić, oszczędzając płyn do gotowania fasoli.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Przełożyć fasolę do czystego holenderskiego piekarnika i wymieszać boczek, cebulę, melasę, brązowy cukier, suchą musztardę, sól i czarny pieprz do fasoli.
Wlać wystarczającą ilość gorącego płynu z fasoli, aby pokryć fasolę; wymieszać.
Przykryć holenderski piekarnik i piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Sprawdź poziom cieczy i dodaj więcej zastrzeżonego płynu fasoli, aby doprowadzić płyn do pokrycia fasoli. Wróć do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż fasola będzie miękka i prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, około 1 godziny.
Podnieś ciepło piekarnika do 350; piec fasolę odkrytą w piekarniku, aż do góry rozwinie się aromatyczna skórka, 20 do 30 więcej minut.