Chef James Holiday Prime Rib z Cabernet i suszonym sosem wiśniowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Chef James Holiday Prime Rib z Cabernet i suszonym sosem wiśniowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 9621 kalorii, 392G białka, oraz 783g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $69.92 za porcję. Jeśli masz wiśnie, stojąca pieczeń wołowa, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Dziczyzna z solą rozmarynową w sosie wiśniowo-Cabernetowym, Wakacyjna Giełda / Prime Rib Chili, oraz Cherry Cabernet Brownies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W misce wymieszać rozmaryn, czosnek i oliwę z oliwek. Żeberka utrzeć mieszanką i obficie doprawić koszerną solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać patelnię żeliwną 11-calową na średnim ogniu, aż patelnia będzie bardzo gorąca. Brązowe żeberka stojące pieczone ze wszystkich stron w gorącej patelni, 3 do 5 minut na stronę.
Usuń mięso z patelni. Gotować i wymieszać marchew, seler, i cebula na gorącej patelni, aż lekko rumiane; bulion wołowy wymieszać do warzyw.
Umieść pieczeń na wierzchu warzyw na patelni.
Pieczone mięso w nagrzanym piekarniku, aż natychmiast odczytać termometr mięsa włożony do środka czyta 120 stopni F (49 stopni C), około 2 1/2 godziny.
Przenieść pieczeń z patelni do półmiska służącego, zachowując kapieli patelni i warzyw; niech odpocząć co najmniej 30 minut przed krojeniem.
Około 15 minut przed podaniem, połączyć czerwone wino z suszonymi wiśniami w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu, aż wiśnie wchłoną całe wino, około 10 minut, mieszając od czasu do czasu; zdjąć z ognia.
Roztopić masło w osobnym rondlu na średnim ogniu i ubić mąkę na gorące masło, aby uzyskać pastę. Przecedzić zarezerwowane soki z patelni na wiśnie za pomocą drobnego Sitka siatkowego. Zagotować sos wiśniowy z sokami z patelni. Wymieszać mąkę pasty do sosu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i czarnym pieprzem.
SOS podawać z pieczeniem.