Cheesy Risi e Bisi
Serowy Risi e Bisi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, cebulę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risi e Bisi, Risi E Bisi, oraz Risi E Bisi.
Instrukcje
Podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i czosnek i cebulę i saute, ciągle mieszając 2 do 3 minut, a następnie dodać ryż i doprawić odrobiną soli i pieprzu. Gotować jeszcze minutę lub tak, a następnie dodać wino i niech całkowicie wchłonąć, 30 sekund.
Dodać około 1 szklanki wywaru z kurczaka i wymieszać. Zmniejsz trochę ciepło do średniego. Często mieszaj i kontynuuj dodawanie pół szklanki płynu za każdym razem, gdy ciecz zostanie całkowicie wchłonięta. Gotuj 22 minuty, używając tyle wywaru, ile jest konieczne, aby uzyskać kremową konsystencję ryżu z kęsem.
Gdy ryż jest gotowany do pożądanej konsystencji, zdjąć z ognia i wymieszać z serem, pietruszką i groszkiem i wymieszać, aby połączyć i podgrzać groch.