Cheesy Layered Mexican Bake
Need a danie główne bezglutenowe? Tandetne warstwowe Meksykańskie piec może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 609 kalorii, 33g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.77 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pieprz, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cheesy Mexican CORN Bake, Warstwowy Dip Meksykański, oraz Warstwowy Dip Meksykański.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. lekko spray 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
W 12-calowej patelni nonstick, gotować kiełbasę i wołowinę na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż dokładnie gotowane; odcedzić. Wymieszaj fasolę, pokrojone w kostkę pomidory, czosnek w proszku, kminek, sól i pieprz. Gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj zupy i sos enchilada. Gotować na średnim ogniu 3 minuty, stale mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
Łyżka jedną trzecią sosu do naczynia do pieczenia; top z 3 tortille. Łyżka połowę mieszanki mięsa na tortille; top z kolejną jedną trzecią sosu i 1 szklanka sera Cheddar. Top z 3 tortille. Powtórz warstwy z pozostałą mieszaniną mięsa, sosem, serem Cheddar i tortillami.
Posypać 1 szklanką sera Monterey Jack.
Piec 20 minut. Posypać pozostałą 1 szklanką sera Monterey Jack.
Odstawić na 10 minut przed podaniem. Wierzch z pomidorem, cebulą, awokado i odrobiną kwaśnej śmietany.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.