Cheesy Italian Pull Apart Bread
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać tandetny włoski Pull Apart chleba spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 241 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz przyprawy, sznurkowe paluszki serowe, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Cheesy Pull-Apart Bread, Serowy Czosnek Pull Apart Bread, oraz Serowy Grzyb Wyciągnij Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Lekko nasmaruj 8-calową patelnię na ciasto.
Spłaszczyć każdy kawałek ciasta biszkoptowego w 4-calowym okręgu. Łyżka 1 łyżeczki sosu spaghetti do środka każdego biszkoptu.
Na sosie ułożyć kawałek sera. Złóż ciasto na pół i ściśnij szczelnie szwy, aby zamknąć w serze. Będzie w kształcie półksiężyca.
Umieść ciasto w przygotowanej patelni, zaczynając od zewnętrznej krawędzi pisaka do ciasta i przesuwając się w kierunku środka w koncentrycznych kręgach.
Ciasto posmarować roztopionym masłem i posypać włoską przyprawą, parmezanem i czosnkiem w proszku na wierzch ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 15 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto