Cheddar-Biscuit Peach Cobbler
Cheddar-Biscuit Peach Cobbler to wegetariański deser lakto ovo. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 6 g białka i 8 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 98 centów za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 25% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Peach Cobbler z białą polewą z ciastek Cheddar, Cinnamon Biscuit Peach Cobbler i Maślankowo-Biscuit Peach Cobbler.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj brzoskwinie, sok z cytryny i ekstrakt.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą i sól; posypać brzoskwiniami. Kropka z masłem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 15 minut. W międzyczasie w dużej misce wymieszaj masę ciasteczkową i ser.
Połącz mleko i masło; wymieszać z masą biszkoptową, tylko do połączenia. Nakładać łyżkami na gorącą masę brzoskwiniową.
Piec 20-25 minut dłużej lub do momentu, aż ciasteczka będą złocistobrązowe.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Musujące, Port, Riesling, Moscato Dasti, Zinfandel
Cobbler można łączyć z kremową sherry, winem musującym i porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "