Chała na zakwasie z makiem
Chała na zakwasie z makiem może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę pszenną, nierafinowaną oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, nierafinowaną sól morską i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chała Z Makiem Pomarańczowym, Słodki Placek Ziemniaczany Z Pestkami Dyni, oraz Makowiec dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj jedną ćwiartkę z czterema szklankami miękkiej białej mąki pszennej i jedną szklanką przefiltrowanej wody.
Wlej levain i mąkę do miski stojącejmixer wyposażony w hak do ciasta i wymieszaj, aż ciasto utworzy solidną bryłę, czyszcząc boki miski, około trzech minut.
Przenieść ciasto do naoliwionej miski do mieszania, przykryć ręcznikiem kuchennym i pozostawić na dwanaście godzin.Po tym, jak ciasto odpoczywa przez dwanaście godzin, ubijaj cztery jajka, jedną czwartą szklanki miodu,jedną łyżeczkę nierafinowanej soli morskiej z pół szklanki nierafinowanej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Przenieść ciasto z powrotem do miksera wyposażonego w hak do ciasta, wlać mieszankę jajeczną i pozostałe trzy szklanki miękkiej białej mąki pszennej.
Wymieszaj, aż ciasto utworzy solidną bryłę, około czterech minut, a następnie przenieś na mąkę do ugniatania.Zagnieść ciasto, dodając dodatkową mąkę w razie potrzeby, aż stanie się gładkie i giętkie, około sześciu do ośmiu minut.
Przenieść ciasto do naoliwionej miski i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około jednej do dwóch godzin.Po podwojeniu ciasta luzem podziel go na dwie równe porcje. Aby zrobić jeden bochenek, podziel jedną porcję ciasta na trzy porcje, a następnie podziel każdą z tych trzech porcji na dwie porcje. Powinieneś mieć sześć równych porcji ciasta na jeden bochenek chałki.Dłońmi rozwałkuj każdą z sześciu porcji ciasta bochenka na pasmo o długości około dwunastu cali i szerokości półtora cala. Powinieneś mieć sześć równych pasm ciasta na jeden bochenek chałki.Warkocz sześć nici chałki. (Zarejestruj się na Happy & Healthy Holidays, aby zobaczyć samouczek wideo na temat plecionki sześcio-strand chała, Dostępny 1 grudnia).Drugą połowę ciasta przygotować w taki sam sposób, jak pierwszą.Pozostałe jajko ubić z dwiema łyżkami wody i posmarować bochenkami.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.Pozostawić bochenki do ponownego wyrośnięcia na około godzinę, po raz drugi umyć jajkiem i ubrać makiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 375 stopni Fahrenheita, aż złoty, około czterdziestu minut.Schłodzić bochenki całkowicie przed podaniem.