Chała, kiełbasa i suszony farsz Wiśniowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać chała, kiełbasa, i suszone wiśniowe farsz spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 702 kalorie. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz pod ręką jajka, pieprz, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Suszony-wiśniowy i włoski farsz do kiełbas, Farro, Dynia maślana, kiełbasa i suszony farsz Wiśniowy, oraz Pełnoziarnisty Chała Farsz Z Suszoną Żurawiną I Szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Obfite danie do pieczenia masła.
Pieczone orzechy pekan w cieście lub patelni ciasto, aż pachnące i wnętrzności są bladozłoty, 8 do 10 minut.
Ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Podzielić chleb między 2 duże blachy do pieczenia i piec, przełączanie pozycji arkuszy w połowie pieczenia, aż złoty, 15 do 25 minut.
Tymczasem, rozgrzać olej w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie gotować kiełbasę, mieszając i rozbijając grudki, aż rumiane, o 5 protokół.
Kiełbasę przełożyć do bardzo dużej miski.
Dodaj masło do patelni i ciepła na średnim ogniu, aż piana ustąpi.
Dodaj cebulę, seler, czosnek, ziele angielskie i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie lekko brązowieć, 12 do 15 protokół.
Dodaj warzywa do kiełbasy z chlebem, wiśniami i orzechami pekan i wrzuć, aby dobrze wymieszać.
W średniej misce ubijamy jajka, następnie ubijamy bulion, śmietanę i natkę pietruszki i zalewamy farszem. Dobrze wymieszać farsz, a następnie rozłożyć go w naczyniu do pieczenia. Schłodzić, jeśli indyk jest dłuższy niż 1 godzina od zrobienia.
Po zakończeniu indyka, zwiększyć temperaturę piekarnika do 218°. przykryć farsz szczelnie folią i piec do gorąca przez cały czas, 20 do 25 minut.
Zdjąć folię i piec, aż top jest złoty kolor i chrupiące, o 10 protokół więcej.
* Pieczywo można prażyć 3 dni wcześniej i przechowywać (raz schłodzić) w szczelnie zamkniętym worku w temperaturze pokojowej.* Sunsweet sprzedaje teraz 5-uncjowe opakowania suszonych wiśni tartych, oznaczonych jako słodkie i cierpkie wiśnie Morello, które są wilgotne i zachowują dobry, ciemnoczerwony kolor.* Farsz można przygotować (ale nie zapiekać) 4 godziny przed pieczeniem indyka. Spokojnie.* Przepis farszu można zmniejszyć o połowę i piec w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia 2-quart.