Charmoula Z Krewetkami

Charmoula Z Krewetkami
Shrimp Charmoulan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 335 kalorii, 24g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pietruszki z płaskim liściem, ząbek czosnku, por i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane kolosalne krewetki z Charmoulą, Charmoula, oraz Halibut z Charmoulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotuj krewetki w dużym garnku z wrzącą wodą, aż tylko gotowane przez, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić i schłodzić.
3
Gotować szalotki w 2 łyżki oleju w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, często mieszając, aż bardzo miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Tymczasem por umyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
5
Dodaj por, czosnek, i chile (jeśli jest używany) na szalotki i gotować, często mieszając, aż zmięknie, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
PorPor
6
Dodać papryki i kurkumę i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
7
Zdjąć z ognia i wymieszać skórkę z cytryny i sok, miód, natkę pietruszki, 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MiódMiód
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Wrzucić krewetki z sosem w szklanej lub ceramicznej misce i marynować, pokryte i schłodzone, co najmniej 8 godzin. Doprawić solą i podawać w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Cape Mentelle Margaret River Chardonnay '05
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
1
Krewetki można marynować do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn