Charlotte Russe
Need a przystawka bezglutenowa? Charlotte Russe może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, konfitury owocowe, owoce cięte i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Charlotte Russe, Charlotte Russe Parfaits, oraz Charlotte Russe Z Malinami.
Instrukcje
Zmiękcz żelatynę w misce z wodą.
Wlać mleko i całkowicie rozpuścić żelatynę.
Pozostaw go na miejscu podczas przygotowywania reszty nadzienia, mieszając go co jakiś czas, aby żelatyna nie oddzieliła się i nie osiadła na dnie.
Słodzić 2 szklanki śmietany z 1 szklanką cukru i ubijać ręcznym mikserem elektrycznym, aż będzie dość sztywny.
Dodaj wanilię i złóż. Wymieszaj rozpuszczoną żelatynę i delikatnie, ale dokładnie złóż na bitą śmietanę i odstaw na bok.
Pokroić ciasto na kawałki wielkości ladyfinger, około 1/2 cala grubości 1 cala szerokości i tak długo, jak twoja forma jest głęboka. Dolna linia i boki formy 3-quart lub miski z ciastem, mając pewność, że nie ma w niej luk. Przytrzymaj wystarczająco dużo ciasta, aby pokryć górną część formy lub miski.
Posypać ciasto sherry i rozprowadzić cienką warstwą dżemu lub konfitury owocowej, jeśli jest używany.
Białka ubić na sztywne, ale nie suche szczyty ręcznym mikserem elektrycznym, a następnie dokładnie złożyć na bitą śmietanę i nadzienie żelatynowe. Łyżka do napełniania formy wyłożonej ciastem, upewniając się, że między nadzieniem a ciastem nie ma luk ani kieszeni powietrznych. Naciśnij reserved ciasto na szczycie nadzienia.
Schłodzić, aż śmietana jest ustawiona, 4 do 6 godzin. Gdy będziesz gotowy do podania, delikatnie poprowadź nóż wokół krawędzi formy, aby upewnić się, że Charlotte nie przylgnęła do niej, a następnie odwróć na talerz. Ostrożnie podnieś pleśń.
Lekko osłodzić pozostałą 1 szklankę śmietany z pozostałym 1/4 szklanki cukru i ubić, aż będzie sztywny. Jeśli chcesz, możesz umieścić go w torbie z ciastem i wyłożyć na szarlotkę lub po prostu łyżkę, używając jej do pokrycia luk lub pęknięć w zewnętrznej warstwie ciasta.
Dekoruj świeżymi owocami.