Charentais Granita z kremem Chantilly
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Charentais Granita z kremem Chantilly. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 213 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i zbierz wodę, śmietanę, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Spróbuj Ciasto jagodowe z kremem Chantilly, Profiteroles z kremem Chantilly, oraz Pomarańczowy Krem Chantilly dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondelku umieścić cukier, 1/2 szklanki wody i skórkę pomarańczową. Doprowadzić do duszenia na dużym ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru. Zmniejszyć ciepło do średniego. Dusić 1 minuta.
Wlać do metalowej patelni o wymiarach 8x8x2 cali i ostudzić.
Puree melon w procesorze, aż gładka, ale niektóre tekstury pozostaje. Zmierzyć scant 2 szklanki puree z melona i dodać do syropu na patelni.
Trzepaczka do miksowania. Zamrozić mieszaninę do całkowitego zamrożenia, około 4 godzin, mieszając widelcem co 1 1/2 godziny. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę i cukier w średniej misce, aż uformują się szczyty. Za pomocą widelca zeskrobać granitę na oblodzone płatki. Łyżka 2 zaokrąglone łyżki granita w każdej z 6 szklanek. Górna granita z 1 zaokrągloną łyżką bitej śmietany. Powtórzyć nakładanie granitą i bitą śmietaną.
W razie potrzeby udekorować gałązkami mięty i podawać natychmiast.