Chard Szwajcarski z soczewicą i serem Feta
Szwajcarski Chard z soczewicą i serem Feta jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś drobną cebulę, zieloną soczewicę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Szwajcarskie Cygaretki Z Serem Chard I Feta, Chard szwajcarski, smażony, z serem Feta, oraz Soczewica z kiełbasą i Chardą Szwajcarską.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj soczewicę, wymieszaj, aby połączyć i dodaj wodę. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są po prostu miękkie i woda wyparowała, o 30 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.Tymczasem przyciąć końce z łodyg chard i odrzucić.
Odetnij łodygi u podstawy liści i pokrój łodygi w poprzek na kawałki 1/4 cala.
Umieścić w małej misce i odstawić. Liście układamy, kroimy na pół wzdłuż, a następnie grubo kroimy na kawałki wielkości kęsa; odstawiamy na bok.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju w dużej patelni do smażenia lub na patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać zastrzeżone łodygi chard, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj posiekane liście boćwiny, odmierzoną sól i odmierzony pieprz i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną, o 2 protokół. Wymieszać z Czerwonym octem winnym i zarezerwowaną mieszaniną soczewicy, aż do równomiernego połączenia.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia lekko, około 3 protokół.
Posypać fetą i wymieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.