Chapchae (makaron z wołowiną i mieszanymi warzywami)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu koreańskich przepisów, więc spróbuj Chapchae (makaron z wołowiną i mieszanymi warzywami). Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 22g białka, oraz 11g tłuszczu. Na $9.44 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Chop Chae (Koreańskie warzywa mieszane z wołowiną i makaronem), Chapchae-Koreański Makaron Smażony, oraz Koreański Makaron Smażony (Chapchae) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować wołowinę, posypać skrobię kukurydzianą wołowiną; wrzucić do połączenia.
Dodaj 1 łyżkę sosu sojowego i dalej 4 Składniki (1 łyżka sosu sojowego przez 3 ząbki czosnku); wrzucić dobrze do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut do 1 godziny.
Podgrzej dużą patelnię nonstick lub wok pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę wołowiny; stir-smażyć 3 protokół lub aż gotowe.
Usunąć mieszaninę z patelni. Przykryć i ogrzać.
Aby przygotować makaron, zalać makaronem wrzącą wodą; odstawić na 10 minut lub do miękkości.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Drenaż. Wycinaj makaron kilka razy nożycami kuchennymi.
Aby przygotować warzywa, wytrzyj patelnię lub wok czystymi ręcznikami papierowymi.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju sezamowego i oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną paprykę i 5 ząbków czosnku; Stir-fry 30 sekund.
Dodać grzyby, cebulę i marchew; smażyć 3 minuty.
Dodaj połowę szpinaku; smażyć 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Dodaj pozostały szpinak; smażyć 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj mieszaninę wołowiny i makaron do patelni, dobrze mieszając, aby połączyć.
Połącz 1/3 szklanki sosu sojowego, brązowy cukier, ocet i 1 łyżkę oleju sezamowego, mieszając trzepaczką.
Mżawka nad mieszaniną makaronu; dobrze wymieszać, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu 3 protokół lub do dokładnie ogrzane.