Chapatis
Chapatis jest wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, mąkę, sól morską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Spróbuj Chapatis z ciecierzycy i szpinaku, oraz Pikantna zupa z czerwonej soczewicy z serem chapatis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki i sól połączyć w dużej misce. Wymieszać w wodzie i oleju do utworzenia gęstego ciasta; dobrze wymieszać.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut). Przykryć i pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Ciasto podzielić na 8 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), uformuj każdą porcję w kulkę.
Rzuć każdą kulkę w 6-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu. Pracując z 1 porcją na raz, gotować 4 minuty z każdej strony lub aż lekko rumiane z ciemnymi plamami.