Chap Chai (Zupa Warzywno-Owocowa)
Chap Chai (zupa warzywno-owocowa) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 86 kalorii. Ten przepis służy 13. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, julienne-cut zielonej cebuli, kapusta napa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Curry Coconut-Zupa Z Owoców Morza (Seafood Rassa), Koreański Chap Chae (Wegetariański), oraz Chap Chye (Gulasz Z Mieszanych Warzyw) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć grzyby i 2 szklanki wrzącej wody; przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Grzyby odsączyć i pokroić w paski o szerokości 1/4 cala; odstawić.
Pokroić kalmary na grube pierścienie o grubości 1/4 cala; odstawić na bok.
Doprowadzić 1/2 szklanki wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj małże; przykryć i gotować 3 protokół lub do otwarcia muszli. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Małże wyjąć łyżką szczelinową; odstawić.
Wlać płyn do gotowania do miski; odstawić.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek, i podsmażyć 2 protokół lub do złotego.
Dodaj reserved gotowania cieczy, rzodkiewka daikon, krewetki, i bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty.
Dodać kulki rybne; gotować 1 minutę.
Dodać grzyby, kalmary, małże, kapustę i pozostałe składniki; gotować dodatkową minutę.
Uwaga: Ta zupa jest świetna w dniu, w którym została zrobiona, ale będzie przechowywać do tygodnia w szczelnym pojemniku w lodówce. Podgrzać powoli na małym ogniu.