Champ

Champ
Champ może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól i pieprz, masło, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Musztarda champ, Mistrz Irlandii, oraz Rutabaga Champ.

Instrukcje

1
Szoruj ziemniaki i gotuj je w kurtkach. Cebulki drobno posiekać. Przykryć szalotki zimnym mlekiem i doprowadzić powoli do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez około 3 do 4 minut, następnie wyłączyć ogień i pozostawić do zaparzenia. Świeżo ugotowane ziemniaki obrać i rozgnieść, a na gorąco wymieszać z gotującym się mlekiem i szalotkami. Wlej trochę masła. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Zielona CebulaZielona Cebula
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
MlekoMleko
SólSól
2
Podawać w jednej dużej lub czterech pojedynczych miseczkach z gałką masła topiącego się w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Champ można odłożyć na bok i podgrzać później w umiarkowanym piekarniku w temperaturze 177°. przykryć folią podczas podgrzewania, aby nie uzyskać skóry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
1
Dodać 2 do 3 łyżek świeżo posiekanej natki pietruszki do mleka, doprowadzić do wrzenia tylko przez 2 lub 3 minuty, aby zachować świeży smak i kolor. Ubij na puree ziemniaczane i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MlekoMleko
1
Świeżo posiekany szczypiorek zastąpić natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
1
Moczyć kilka pięści wodorostów w zimnej wodzie przez godzinę lub dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
WodaWoda
2
Odcedzić i dusić w mleku do miękkości, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
GulaszGulasz
3
Dodać dobrą gałkę masła i trochę pieprzu i ubić do puree ziemniaczanego. Smak i popraw przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MasłoMasło
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
4
Podawać na gorąco.
1
Ten wyjątkowy mistrz mógł być wykonany tylko przez kilka tygodni, gdy świeży zielony groszek był w sezonie. Groszek ugotować we wrzącym osolonym mleku ze szczyptą cukru do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
CukierCukier
MlekoMleko
2
Dodaj do puree i Funt razem w zwykły sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Reprinted with permission from Irish Traditional Cooking by Darina Allen, (C) 1995 (reprinted 2005)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn