Champ
Champ może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól i pieprz, masło, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Musztarda champ, Mistrz Irlandii, oraz Rutabaga Champ.
Instrukcje
Szoruj ziemniaki i gotuj je w kurtkach. Cebulki drobno posiekać. Przykryć szalotki zimnym mlekiem i doprowadzić powoli do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez około 3 do 4 minut, następnie wyłączyć ogień i pozostawić do zaparzenia. Świeżo ugotowane ziemniaki obrać i rozgnieść, a na gorąco wymieszać z gotującym się mlekiem i szalotkami. Wlej trochę masła. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać w jednej dużej lub czterech pojedynczych miseczkach z gałką masła topiącego się w środku.
Champ można odłożyć na bok i podgrzać później w umiarkowanym piekarniku w temperaturze 177°. przykryć folią podczas podgrzewania, aby nie uzyskać skóry.
Dodać 2 do 3 łyżek świeżo posiekanej natki pietruszki do mleka, doprowadzić do wrzenia tylko przez 2 lub 3 minuty, aby zachować świeży smak i kolor. Ubij na puree ziemniaczane i podawaj na gorąco.
Świeżo posiekany szczypiorek zastąpić natką pietruszki.
Moczyć kilka pięści wodorostów w zimnej wodzie przez godzinę lub dłużej.
Odcedzić i dusić w mleku do miękkości, około 3 godzin.
Dodać dobrą gałkę masła i trochę pieprzu i ubić do puree ziemniaczanego. Smak i popraw przyprawę.
Ten wyjątkowy mistrz mógł być wykonany tylko przez kilka tygodni, gdy świeży zielony groszek był w sezonie. Groszek ugotować we wrzącym osolonym mleku ze szczyptą cukru do miękkości.
Dodaj do puree i Funt razem w zwykły sposób.
Reprinted with permission from Irish Traditional Cooking by Darina Allen, (C) 1995 (reprinted 2005)