Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym

Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym
Chai-Spiced Bosc Pears with Pound Cake is a bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka gruszek bosc, woda, strąki kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 26%. Podobne przepisy to Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym, Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, oraz Slow Cooker Chai Spiced Gotowane Gruszki.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszać z liści herbaty; gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odcedzić mieszaninę wina przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Powrót mieszaniny wina na patelnię; dodać połówki gruszki, ściąć boki w dół. Przykryć; dusić 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Gruszki wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w płytkim naczyniu. Gruszki odstawić na bok; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać mascarpone, mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Zdjąć z ognia; dodać masło, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
8
Umieść 1 kawałek ciasta funta na każdym z 8 talerzy, a każdy plaster przełożyć 1 połówką gruszki. Łyżka około 2 łyżki sosu na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
9
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn