Chała II
Chała II może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoją kolekcję chleba. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 23 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz olej canolan, drożdże instant, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Spróbuj Chała, Chała, oraz Chała dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
Wymieszać olej, miód, jajka, sól i cztery szklanki mąki do mieszaniny drożdży; dobrze ubić. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Opróżnić ciasto i odwrócić go na mąki powierzchni podzielić na 4 kawałki i warkocz.
Umieść bochenek na lekko wysmarowanej blasze do pieczenia. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W małej misce, połączyć białka i wody; ubić lekko.
Umyj wyrośnięty Bochenek umyciem jajecznym.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut, lub do złotego koloru.