Ceviche przegrzebkowe z "tygrysim mlekiem"

Ceviche przegrzebkowe z
Nigdy nie można mieć zbyt wiele południowoamerykańskich przepisów, więc dać przegrzebek Ceviche z "Tiger' s Milk " spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pastę ají mirasol, słodkie ziemniaki, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 33 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ceviche przegrzebkowe z "tygrysim mlekiem", Przegrzebek Ceviche, oraz Przegrzebek Ceviche.

Instrukcje

1
Parowy słodki ziemniak w stojaku na parowiec, pokryty, nad gotującą się wodą, aż będzie miękki, 7 do 10 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
W międzyczasie gotować choclo (jeśli używasz) w średnim garnku z dobrze osoloną wrzącą wodą, mieszając od czasu do czasu, aż ogrzeje się przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Przenieść łyżką szczelinową do miski, zastrzegając płyn w garnku i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Powrót choclo-gotowanie wody do wrzenia (lub użyć 4 szklanki świeżej wody, jeśli nie za pomocą choclo).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodaj przegrzebki i kłusować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ledwo gotowane przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dobrze spuścić i schłodzić do temperatury pokojowej.
7
Połówki cebuli wzdłuż, następnie bardzo cienko pokroić za pomocą krajalnicy. Namoczyć w misce z zimną wodą 5 minut, następnie dobrze odcedzić i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Wymieszać sok z limonki, pisco, chile Pasta, i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce, a następnie delikatnie wymieszać słodkie ziemniaki, choclo, przegrzebki, cebula, papryka, kolendra, i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Pasta ChiliPasta Chili
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Podawać ceviche na małych talerzach, skropione pozostałą mieszaniną soku z limonki z miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Concha y Toro Terrunyo
2
Casablanca Valley Sauvignon Blanc '07
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1
Słodkie ziemniaki można gotować na parze 1 dzień wcześniej i schładzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn