Peruwiańska Ceviche ryb może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,86 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Jest to dość drogie przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Jeśli masz aji amarillo, czosnek, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ceviche Peruwiańskie, Klasyczna Cevicha rybna w stylu peruwiańskim, oraz Don Ceviche {} i Ceviche Peruwiańska Kuchnia książka kucharska {giveaway}.
Instrukcje
1
Mieć grill wstępnie nasmarowany i wstępnie podgrzany do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2
Umieść rybę w niereaktywnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj 3 szklanki schłodzonej wody do ryby i delikatnie spłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryby
4
Spuścić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
5
Dodaj cebulę do pozostałej schłodzonej wody i pozwól namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Woda
6
W międzyczasie umieść aji, czosnek i szczyptę soli w moździerzu i tłuczku. Szlifować do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
7
Połącz ryby, soki z limonki i cytryny, pastę aji i czosnku, sól, pieprz i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa
Kolendra
Pieprz
Cytryna
Ryby
Wapno
Sól
8
Niech marynować przez 10 minut.
9
Posmaruj plastry kukurydzy i słodkich ziemniaków olejem i połóż na grillu. Gotować około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Kukurydza
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
10
Gdy będzie gotowa do podania, ceviche rybne podziel na 4 filiżanki sałaty i polej plasterkami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść Sałaty
Cebula
Ryby
11
Podawać z grillowaną kukurydzą i plastrami słodkich ziemniaków i w razie potrzeby udekorować wodorostami japońskimi.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.