CERTO® dżem z orzecha żurawinowego

CERTO® dżem z orzecha żurawinowego
CERTO® dżem z orzecha żurawinowego to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 112. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Certoâ® Cranberry Relish, Certoâ® konfitura figowa, oraz Certoâ® galaretka z czarnego bzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki i opaski należy myć w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
5
W dużym rondlu umieść żurawinę i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Wlać mieszaninę do 6-lub 8-quart rondel. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Cukier wymieszać z przygotowanymi owocami w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
W razie potrzeby dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
9
Wymieszaj pektynę szybko. Powróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
10
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
11
Kadzi szybko do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
12
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali; w razie potrzeby dodać wrzącą wodę. Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
13
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdzić uszczelki, naciskając palcem środek pokrywy. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje112
Ocena Zdrowia0
Magazyn