Cedr-Desked Monkfish with Fire-palone i Puttanesca Relish

Cedr-deski Monkfish z ognia pieczone i Puttanesca smak może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 303 kalorie, 27g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 6,01 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Mieszanka pomidorów śliwkowych, długa prosciutto, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Cedrowy Filet Ze Świeżego Łososia Z Przyprawami Żurawiny, Cedrowe ogony homara z wędzonym kukurydzą smakiem Chile, oraz Łosoś Deski Cedrowej.
Instrukcje
Dodaj deskę cedrową; zważyć puszką lub małym garnkiem, aby zanurzyć się i moczyć 1 dzień.
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
Stojak do grilla szczotkowego z 1 łyżką oleju. Ułóż pomidory, cebulę i paprykę na obramowanej blasze do pieczenia.
Posypać solą i pieprzem; skropić 1 łyżką oleju. Grilluj warzywa, aż lekko zwęglone i pęcherze, obracając od czasu do czasu szczypcami, około 4 minut dla pomidorów i 8 minut dla cebuli i pieprzu. Warzywa odstawić na ten sam arkusz i lekko ostudzić.
Obierz połówki pomidorów; obierz połówki pieprzu. Wszystkie warzywa pokroić grubo i umieścić w średniej misce.
Dodaj oliwki, anchois, czosnek, bazylia, kapary, ocet i pozostałą 1 łyżkę oleju. Wrzuć do mieszanki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można zrobić 1 godzinę wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Filety posypać solą i pieprzem. Owinąć 2 plastry prosciutto wokół każdego fileta, pozostawiając górną i dolną część odsłoniętą. Zabezpieczyć prosciutto za pomocą wykałaczek. Lekko przycisnąć każdy filet, aby spłaszczyć górę.
Filety ułożyć na desce. Łyżka 1/4 filiżanki smaków na szczycie każdego filetu i naciśnij, aby przylegać.
Umieść deskę na grillu; przykryj grilla. Gotować ryby, aż tylko nieprzezroczyste w środku i termometr włożony do środka rejestry 49°, sprawdzanie od czasu do czasu i spryskiwanie deski wodą, jeśli zaczyna się palić, o 18 protokół.
Przenieś rybę na talerze.
Służyć, przekazując pozostały smak.
Porada na zakupy: użyj deski cedrowej o grubości 1 cala dla żabnicy. Cieńsze deski mają tendencję do wypalania i wypaczania się na grillu. Poszukaj cedru oznaczonego jako "nieleczony" w tartakach i niektórych sklepach z artykułami wyposażenia domu. Lub zamówić deski z firmy Satuee Cedar (sauteecedar.com; 866-728-8332).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.