Cedar-Deska Łosoś
Łosoś z desek cedrowych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 45g białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, liście tymianku, pieprz cayenne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Deska Cedrowa Rum Łosoś, Deska Cedrowa Łosoś, oraz Deska Cedrowa Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill gazowy do wysokości; dostosuj do średniego poziomu po 15 minutach. (Jeśli gotujesz na węglu drzewnym, pozwól, aby węgle się spaliły, dopóki nie zostaną pokryte białym popiołem.)
Na cedrowej desce położyć skórkę łososia.
Połącz brązowy cukier, olej, tymianek, i cayenne w misce.
Ułóż łososia na ruszcie do grillowania i gotuj, z grillem przykrytym, około 40 minut lub tylko do momentu, gdy tłuszcz powierzchniowy zacznie się bieleć.Sposób na deszczówkę: Rozgrzej piekarnik do 325 F. przygotuj łososia w sposób opisany powyżej, a następnie piecz na cedrowej desce przez około 25 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.