Cebula balsamiczna Glazurowana słodko-kwaśna
Balsamiczna Glazurowana słodka i kwaśna cebula może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 563 kalorie, 5G białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, sól, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Balsamiczna-glazurowana słodka cebula z grilla, Balsamiczny-glazurowany słodko-kwaśny Cipollini, oraz Słodko-kwaśne żeberka balsamiczne szkliwione dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz cebulę, pozostawiając i myjąc wszelkie nici korzeniowe, które możesz znaleźć.
W 12 do 14-calowej patelni saute nad średnim wysokim płomieniem, rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż do samego palenia.
Dodać masło i gotować, aż piana ustąpi.
Dodaj cebulę i saute aż światło złoty kolor ze wszystkich stron, o 8 do 10 protokół.
Dodać cukier, ocet, sos pomidorowy i wodę i doprowadzić do wrzenia. Cebulę gotować odkryte, aż tylko al dente, o 10 protokół. Jeśli ciecz rozprasza się zbyt szybko, dodaj więcej wody, 1/4 szklanki na raz, zdając sobie sprawę, że ważne jest, aby nie rozgotować cebuli. Sos powinien po prostu przylegać do cebuli.
Wyjąć z patelni saute do naczynia z ceramiki i przytrzymać w ciepłym miejscu, lub pozostawić do ostygnięcia, jeśli serwujesz je później lub jako antipasto.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.