Cebula Bahji (Cebula Indyjska)
Przepis cebula Bahji (Indian cebula Fritters) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 30 minut. Ta przystawka ma 1245 kalorii, 3G białka, oraz 136g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 147 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko, mieloną kolendrę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indian Restaurant Style Onion Bhaji-Smażone Cebulowe Placki, Indyjskie Placki Cebulowe, oraz ONION Pakora, jak zrobić ONION Pakoras / placki cebulowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jogurt i kolendrę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstaw ten sos do zanurzania na bok.
Połącz cebulę, jajka, mleko, mąkę, kolendrę i kminek i wymieszaj rękami, miażdżąc cebulę palcami, aż utworzy się gładkie ciasto z kilkoma grudkami.
Wlać 1 1/2 cala oleju roślinnego w dużym garnku i umieścić na średnim ogniu. Gdy olej jest 177° upuść ciasto do oleju przez 1/4 szklanki do oleju. Gotować przez 4 minuty na stronę, lub aż ta strona jest brązowy; następnie odwrócić i nadal gotować.
Wyjąć bahji z oleju i umieścić na ręcznikach papierowych.
Podawać na gorąco z sosem zanurzeniowym, plasterkami szalotki i wszelkimi chutneys masz w lodówce.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.