Cebula & butternut bhajis z rotis, mango raita & sałatka miętowa

Przepis cebula & butternut bhajis z rotis, mango raita & sałatka miętowa jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 102 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wielu ludziom spodobała się ta przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, sałaty little gem, pastę korma i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 180 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Red onion & chilli bhajis with mint & garlic raita, cebula raita, jak zrobić cebulę raita | pyaaz ka raita, oraz Sałatka Raita Z Kminkiem I Miętą.
Instrukcje
Pastę Korma wymieszać z 250 ml zimnej wody.
Mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy wymieszać w dużej misce, a następnie wlać wodę i wymieszać na gęste ciasto. Wymieszać w cebuli i dyni.
Składniki raita wymieszać, rozgrzać rotis i wymieszać sałatę, ogórek i liście mięty z dodatkiem soku z cytryny.
Rozgrzać około 5 cm oleju w dużym woku lub głębokiej patelni.
Dodaj kroplę ciasta, gdy unosi się na powierzchnię, bulgotanie i brązowienie, a następnie olej jest wystarczająco gorący.
Dodać czubate łyżki mieszaniny bhaji do oleju, kilka na raz, i gotować przez kilka minut, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane i chrupiące powinno to zająć około 5-6 minut. Wyjąć na papier kuchenny, posypać odrobiną soli i ogrzać w niskim piekarniku, podczas gdy gotujesz resztę.
Połącz rotis z kilkoma Bhaji, garścią sałatki miętowej i łyżką Mango raita, a następnie zwinąć i zjeść.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner]()
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.