Cały pieczony okoń morski z ziemniakami i oliwkami

Cały pieczony okoń morski z ziemniakami i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 702 kalorie, 96g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $8.96 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz Lucjan, rozmaryn, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony Okoń Morski Z Koprem Włoskim, Krewnymi Pomarańczami I Oliwkami, Pieczony bas w paski z koprem włoskim, pomidorami i oliwkami utwardzanymi oliwą, oraz Pieczony bas z ziemniakami, cebulą i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni wrzucić ziemniaki z 2 łyżkami oliwy z oliwek, posiekaną natką pietruszki i rozmarynem; doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki rozłożyć równą warstwą. Pomidory i oliwki rozsypać na ziemniakach i skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Doprawić jamę ryby solą i pieprzem i wsypać do niej natkę pietruszki i tymianek.
Połóż rybę na ziemniakach i wylej na nią wino. Powierzchnię ryby pocierać pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć patelnię folią i piec rybę przez 50 minut, lub aż prawie gotowane przez. Wyrzucić folię i zalać rybę sokami z patelni.
Piec rybę przez około 20 minut dłużej, lub do momentu, gdy zostanie ugotowana i ziemniaki będą miękkie.
Aby służyć, przenieś rybę na powierzchnię roboczą.
Ziemniaki, pomidory i oliwki przekładamy na talerz. Filetujemy rybę i układamy filety na ziemniakach.
Wlać soki z patelni na rybę i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio