Całoroczne Babeczki Cynamonowe Morelowe
Całoroczne babeczki cynamonowo-morelowe to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 480 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciasto, miód, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Noworoczna impreza Food Round-up, Całoroczna Pomidorowa Zupa Marchewkowa, oraz Ciasteczka i krówki: całoroczna uczta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350ºF. W razie potrzeby posmaruj 6 filiżanek do muffinek (nie wymaga silikonu) lub ułóż je babeczką liners.In w średniej wielkości misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Zestaw aside.In w osobnej misce wymieszaj dżem, olej, miód, jajko, olej, 2 łyżki mleka lub sok pomarańczowy i wanilię.Delikatnie złóż suche składniki na mokro, aż wszystko się połączy. Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodaj dodatkową łyżkę płynu. Wolę ciasto trochę na grubej stronie, ale nadal powinno być wylewane.
Piec babeczki przez 20 do 25 minut, lub aż wykałaczka włożona w środku jednego wyjdzie czysty.
Niech muffinki ostygną na kilka minut przed wyjęciem ich do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.
Podawać z większą ilością dżemu morelowego!