Cała ryba w soli w skorupce
Cała ryba w skorupce solnej to przepis bezmleczny i pescatarian, składający się z 2 porcji. To danie główne ma 1062 kalorii, 120 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 13,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 55% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka świeżo mielonego pieprzu, soli morskiej, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 88%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Cała ryba w solnej panierce z krwistymi pomarańczami, Ryba w panierowanej soli i occie – 5 punktów oraz Ryba w panierowanej soli i occie – 5 punktów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym, przyciętym tak, aby rozciągał się na zewnątrz ryby o średnicy 3 cali.
W średniej misce wymieszaj białka, sól morską, mąkę, 2 łyżki natki pietruszki i 1/2 szklanki wody.
Mieszaj rękami, aż powstanie gęsta pasta.
Wypełnij jamę ryby suszonymi pomidorami, oliwkami, sercami karczochów i plasterkami cytryny. Zewnętrzną część ryby natrzyj czosnkiem, następnie posyp pozostałą 1 łyżką natki pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem
Połóż rybę na blasze wyłożonej pergaminem. Rozprowadź równomiernie pastę solną na całej rybie. Mocno dociśnij mieszaninę do blachy do pieczenia, uważając, aby uszczelnić wszelkie pęknięcia.
Piecz rybę, aż skórka będzie złotobrązowa i bardzo twarda, około 18 do 20 minut.
Zsuń pergamin i rybę na półmisek lub deskę do krojenia i rozbij skórkę rączką dużego noża. Wsuń łyżkę pod górną część fileta, nad grzbiet i przełóż na półmisek. Odwróć się i powtórz.
Udekoruj plasterkami cytryny i natychmiast podawaj.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór do ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir]()
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia