Cała ryba pieczona w solnej skorupie
Cała ryba pieczona w solnej skorupie jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $26.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 300g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 1563 kalorii. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cytrynę, sól koszerna, ryby, takie jak Lucjan, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Budyń Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryba pieczona w całości w skorupie solnej, Cały kurczak pieczony w cieście solnym z tymiankiem, oraz Cała ryba pieczona w soli morskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Oczyść i wypatrosz ryby, usuń górne i dolne płetwy, Skaluj i usuń skrzela.
Białka ubić na miękkie szczyty i złożyć w soli.
Tymianek umieścić w jamie ciała i odstawić.
Umieść 4 łyżki mieszanki białek na dużym talerzu, nadającym się do piekarnika do użytku stołowego.
Umieść rybę na wierzchu mieszanki, a pozostałą mieszankę łyżką na wierzchu ryby.
Umieścić rybę i półmisek w piekarniku i piec przez 25 do 30 minut. Usuń i uderz skorupę, aby pęknąć. Ostrożnie usuń skorupę solną z wierzchu ryby i podziel miąższ na dwie płytki.
Podawać z dobrym olejem i cytrynami.
(Doskonałym akompaniamentem byłaby sałatka z rukoli i pomidorów.)
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.