Cała kaczka z zielonym pieprzem
Cała kaczka z zielonym pieprzem jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 1329 kalorii, 39g białka, oraz 123g tłuszczu. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 22 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet szampański, sos sojowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Cała kaczka z zielonym pieprzem, 5-przyprawowa Kaczka Confit z różowym pieprzem granat glazura, oraz Piersi z kaczki w sosie z zielonego pieprzu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F i ułóż stojak piekarnika na środku piekarnika.
Usuń wnętrzności kaczki i zarezerwuj je do innego użycia lub wyrzuć.
Usuń wszelkie luźne kieszenie tłuszczu otaczające jamę. Doprawić wnętrze kaczki solą.
W garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić kaczkę, połącz wodę, 3/4 szklanki sosu sojowego i 1/3 szklanki miodu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na małym ogniu.
Dodać solankę z zielonego pieprzu, obniżyć ogień i zanurzyć kaczkę, od strony piersi w dół, do garnka.
Pozwól mu gotować na wolnym ogniu 30 sekund, fastrygując górną stronę płynem.
Wyjmij kaczkę i ułóż ją, od strony piersi w dół, na patelni wyposażonej w stojak, który podnosi ją z dna patelni. Stojak pozwoli na cyrkulację gorącego powietrza wokół niego podczas gotowania. (Uwaga kucharza: najlepiej, kaczka powinna siedzieć na noc, aby smaki się stopiły z mięsem i aby skóra wyschła. Będzie to oznaczać bardziej chrupiącą skórę po ugotowaniu kaczki.)
Umieść patelnię do pieczenia w piekarniku i zmniejsz temperaturę do 400 stopni F. odczekaj około 15 minut czasu pieczenia dla każdego funta kaczki. Gotować od 20 do 25 minut, wyjąć patelnię z piekarnika, a następnie odwrócić kaczkę. Za pomocą bastera do indyka usuń nadmiar tłuszczu z dna patelni do pieczenia i przenieś go do żaroodpornej miarki do cieczy. Odstawić kaczkę do piekarnika i gotować przez kolejne 45 minut DO1 godziny, w zależności od wielkości kaczki.
W międzyczasie, w średnim garnku, połączyć ocet szampański z pozostałym 1/4 szklanki sosu sojowego, 1/4 szklanki miodu, Marsala i zarezerwowane zielone ziarna pieprzu. Doprowadzić składniki do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło i gotować delikatnie, umożliwiając zmniejszenie glazury i smaki do mieszania. Smak przypraw. Pozwól mu gotować, aż wszystkie smaki się połączą.
Wyjmij kaczkę z piekarnika i zalej ją kroplami na dnie patelni. Kaczka powinna zarejestrować się około 150 F, gdy natychmiastowy odczyt termometru jest włożony do mięsa w udach.
Przenieść go na talerz i wlać połowę glazury na piersi i udo mięsa. Pozostałą glazurę należy zarezerwować do poszycia. Pozwól ptakowi "odpocząć" przez około 15 minut. Pokrój kaczkę i ułóż na półmisku. W razie potrzeby doprawić miąższ solą i polać pozostałą glazurą.