Cavatappi z krewetkami, cukrem i karczochami
Cavatappi z krewetkami, zatrzaskami cukru i karczochami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 12 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, ząbki czosnku-2, krewetki-łuskane i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Risotto Z Krewetkami I Cukrem, Pieczone Cavatappi z karczochami i koprem włoskim, oraz Trzaski Z Cukru Sezamowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połączyć karczochy z roztrzepanym czosnkiem, 2 łyżkami oliwy z oliwek i sokiem z cytryny; doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce do 1 dnia. Odrzuć czosnek.
Ugotować groszek cukrowy we wrzącej wodzie, aż będzie miękki, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść je do durszlaka ustawionego pod zimną bieżącą wodą; spuścić. Powtórz z fasolą fava, gotując je przez 2 minuty. Fasolę obrać, a następnie dodać do groszku.
Podgrzej 12-calową patelnię.
Dodać karczochy w jednej warstwie i gotować na dużym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż złoty, o 8 protokół.
Przenieść karczochy do dużej miski. Powtórz z groszkiem snap i fasolą fava, gotowanie ich przez 3 protokół; dodać do karczochów.
Ugotować makaron w garnku wrzącej osolonej wody, aż al dente.
Dobrze odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania; dodać makaron do warzyw.
Tymczasem podgrzać pozostałe 3/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni.
Dodać chiles i plasterki czosnku i gotować na dużym ogniu, mieszając, przez 2 protokół.
Dodaj krewetki, szalotki i estragon, sezon z solą i pieprzem i gotować, mieszając, tylko do krewetki kolei różowy.
Dodać wino i gotować, mieszając, przez 2 minuty, następnie wlać makaron i wrzucić; dodać trochę wody do gotowania, jeśli makaron wygląda na suchy. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
Polecamy wino: eleganckie Chianti Classico