Cavatappi z Chorizo i czarną fasolą
Cavatappi z Chorizo i czarną fasolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz oregano, sok z limonki, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Fasola Chorizo Czarna, Pieczona czarna fasola z Chorizo, oraz Tortas (Black Beans Chorizo Subs).
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół. Wymieszać czosnek, oregano i chili w proszku i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodaj chorizo, pastę pomidorową i bulion na patelnię i wymieszaj. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Dodać czarną fasolę, sok z limonki i sól i zdjąć patelnię z ognia.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować cavatappi aż tylko zrobić, o 13 protokół.
Odcedzić; wymieszać z sosem i natką pietruszki.
Test-porady kuchenne: w przypadku mocnej czarnej fasoli w puszkach, a nie zwykłych papkowatych, przerobionych okazów, preferujemy markę Goya.: Jeśli używasz pasty pomidorowej w małych ilościach, rozważ zakup tubki jednej z importowanych włoskich marek. Rurka długo trzyma się w lodówce, podobnie jak pasta anchois, więc nie trzeba otwierać całej puszki na jedną lub dwie łyżki stołowe.
Rekomendacja wina: wino musujące lub chrupiące sauvignon blanc z Kalifornii,a nawet Meksykańskie piwo, to dobra folia do tego pikantnego Dania.