Casônsèi z Val Camonica
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Casônsèi z Val Camonican. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 709 kalorii, 35g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka parmezanu, ziemniaków, boczku szwajcarskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Zrobić ciasto makaronowe. Mąkę przesiać do kopca na blacie i zrobić studnię w centrum. Jajka przebić do studzienki, dodać olej i szczyptę soli. Zagnieść do miękkiego ciasta, uformować w kulkę, przykryć czystym ręcznikiem do naczyń i odstawić na 30 minut.
Tymczasem zrób wypełnienie. Ziemniaki gotować w lekko osolonej wrzącej wodzie przez 15-20 minut do miękkości.
Odcedzić i zacieru. Gotować liście boczku w wystarczającej ilości wrzącej wody, aby przykryć przez 5-10 minut do miękkości.
Odcedzić, wycisnąć nadmiar płynu i posiekać. Roztopić masło na patelni.
Dodać czosnek i pietruszkę i gotować na małym ogniu, często mieszając przez kilka minut.
Dodaj por i kiełbasę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i ostudzić.
Mieszankę kiełbasy, puree ziemniaczane, chard, bułka tarta, parmezan, i jajko w misce i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką blacie na cienką blachę.
Wyciąć prostokąty około 3 1/4 x 6 1/4 cala. Na każdy z nich nałóż kopiec nadzienia, rozwałkuj ciasto i dobrze dociśnij krawędzie, aby się uszczelnić, a następnie delikatnie zginaj w kształt podkowy. Gotować casônsèi w dużej ilości osolonej wrzącej wody przez 5 minut, aż al dente.
Odcedzić, przełożyć do rozgrzanego naczynia, polać roztopionym masłem i posypać parmezanem.
Ze Srebrnej Łyżki: Makaron. © 2009 Phaidon Press Limited. Wydany w Stanach Zjednoczonych przez Phaidon Press Limited.