Castagnaccio z czerwonymi winogronami
Castagnaccio z czerwonymi winogronami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 893 kalorie, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 7,53 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę kasztanową, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 40%. Spróbuj Castagnaccio, Castagnaccio, oraz Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W dużej misce umieścić mąkę, cukier i orzechy włoskie.
Dodaj 1/2 szklanki zimnego mleka i powoli dodaj resztę mleka, ciągle mieszając, aby uniknąć grudek do postaci w cieście. Nasmaruj patelnię 1 łyżką oleju i wlej ciasto.
Skropić wierzch pozostałym olejem i rozprowadzić rozmaryn równomiernie na wierzchu.
Piec przez 45 minut, lub do wykałaczki przebite w centrum wychodzi czysty.
Podczas gotowania castagnaccio umieść winogrona i cukier w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż dość miękkie i bąbelkowe, o 10 protokół.
Usuń castagnaccio i podawaj ciepłe lub chłodne z sosem winogronowym.