Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem)
Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem) jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 772 kalorie. Na 8,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz kawałki orzecha włoskiego, mąkę kasztanową, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem), Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe), oraz Castagnaccio.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. W dużej misce umieścić mąkę, cukier i orzechy włoskie.
Dodaj 1/2 szklanki zimnego mleka i powoli dodaj resztę mleka, ciągle mieszając, aby uniknąć tworzenia się grudek w cieście. Nasmarować 9-calową, nieprzywierającą patelnię do pieczenia 1 łyżką oleju i wlać ciasto.
Skropić górę pozostałym olejem i równomiernie rozprowadzić 2 łyżki rozmarynu na górze.
Piec przez 45 minut, lub do wykałaczki włożonej w centrum wychodzi czysty.
Podczas castagnaccio jest gotowania, połączyć lardo, Pozostałe 1 łyżka rozmarynu, prosciutto, czosnek i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Dobrze wymieszać, aby połączyć i odstawić.
Zdjąć castagnaccio i podawać na ciepło z cienką warstwą lardo rozprowadzić na wierzchu.