Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem)

Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem)
Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem) jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 772 kalorie. Na 8,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz kawałki orzecha włoskiego, mąkę kasztanową, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem), Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe), oraz Castagnaccio.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. W dużej misce umieścić mąkę, cukier i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Dodaj 1/2 szklanki zimnego mleka i powoli dodaj resztę mleka, ciągle mieszając, aby uniknąć tworzenia się grudek w cieście. Nasmarować 9-calową, nieprzywierającą patelnię do pieczenia 1 łyżką oleju i wlać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Skropić górę pozostałym olejem i równomiernie rozprowadzić 2 łyżki rozmarynu na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Piec przez 45 minut, lub do wykałaczki włożonej w centrum wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Podczas castagnaccio jest gotowania, połączyć lardo, Pozostałe 1 łyżka rozmarynu, prosciutto, czosnek i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Dobrze wymieszać, aby połączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
ProsciuttoProsciutto
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Zdjąć castagnaccio i podawać na ciepło z cienką warstwą lardo rozprowadzić na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn