Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem)

Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem)
Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem) jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 772 kalorie. Na 8,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz kawałki orzecha włoskiego, mąkę kasztanową, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem), Castagnaccio (włoskie ciasto kasztanowe), oraz Castagnaccio.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. W dużej misce umieścić mąkę, cukier i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Dodaj 1/2 szklanki zimnego mleka i powoli dodaj resztę mleka, ciągle mieszając, aby uniknąć tworzenia się grudek w cieście. Nasmarować 9-calową, nieprzywierającą patelnię do pieczenia 1 łyżką oleju i wlać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Skropić górę pozostałym olejem i równomiernie rozprowadzić 2 łyżki rozmarynu na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Piec przez 45 minut, lub do wykałaczki włożonej w centrum wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Podczas castagnaccio jest gotowania, połączyć lardo, Pozostałe 1 łyżka rozmarynu, prosciutto, czosnek i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Dobrze wymieszać, aby połączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
ProsciuttoProsciutto
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Zdjąć castagnaccio i podawać na ciepło z cienką warstwą lardo rozprowadzić na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn