Cassoulet W Stylu Tuluzy

Cassoulet W Stylu Tuluzy
Need a dairy free main course? Toulouse stylu Cassoulet może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 83g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1143 kalorie. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka kaczki confit nogi, olej roślinny, pomidor śliwkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Toulouse sausage cassoulet, Dom w stylu gospodarstwa Cassoulet, oraz Cassoulet-Style Sausage ' N ' Beans.

Instrukcje

1
Do dużego naczynia włożyć szynkę, kostki łopatek wieprzowych i skórkę; doprawić lekko solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. W misce, przykryć fasolę z 3 cali wody i moczyć na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Następnego dnia, w średnim rondlu, przykryj soloną wieprzowinę i przyprawioną skórę wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na umiarkowanym ogniu, aż skóra będzie elastyczna, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odcedzić i schłodzić. Schłodzić soloną wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
4
Pokrój skórę wieprzową na 5 długich kawałków, zwiń każdy kawałek w wiązkę i zawiąż sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Szynkę i kostki barku wieprzowego osuszyć papierowym ręcznikiem. W bardzo dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej tłuszcz z kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Dodać połowę kostek wieprzowych i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane na całym; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałymi kostkami wieprzowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
7
Dodać szynkę do zapiekanki i lekko je opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
8
Dodać marchew i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złote, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Dodaj pancetta i brązowy to lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
10
Dodać prosciutto, główkę czosnku i pomidora i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
Dodaj 2 ćwiartki bulionu, Garni bukiet, wiązki Skórki wieprzowej i rumianą wieprzowinę i jej soki i doprowadzić do wrzenia. Przykryć zapiekankę i delikatnie dusić ragout na małym ogniu przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
12
Odcedzić fasolę. W dużym rondlu, przykryć fasolę wodą i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu. Fasolę dusić przez 3 minuty, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
13
Dodać fasolę do ragout i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są po prostu miękkie, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
14
Niech ragout ostygnie, a następnie przechowywać w lodówce na noc.
15
Usuń jak najwięcej zestalonego tłuszczu, jak można z powierzchni ragout; rezerwy 1/4 szklanki tłuszczu.
16
Niech ragout powróci do temperatury pokojowej. Wybierz szynkę, pancettę i prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
17
Pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa; wyrzucić kości, skórę i chrząstkę. Wybierz wiązki skóry wieprzowej i głowę czosnku i rezerwy. Odrzuć Garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
18
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
19
Przynieś ragout na wolnym ogniu.
20
Schab z blanszowaną solą pokroić na małe kawałki. Wyciśnij ugotowane ząbki czosnku do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
21
Dodać sól wieprzową i surowe ząbki czosnku i proces do gładkiej pasty. Wymieszać pastę w ragout i dusić na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać wszystkie gotowane i wędliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
22
Tymczasem ułóż kaczkę confit nogi w naczyniu do pieczenia i piecz tylko do ogrzania, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
23
Usuń mięso z kości w dużych kawałkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
24
Pokrój skórę w paski. Odrzuć kości.
25
Wyłącz piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
26
Rozwiąż i rozwiń wiązki skóry wieprzowej. Dolną część zapiekanki z ceramiki o pojemności od 5 do 6 litrów wyłożyć skórką wieprzową, grubą stroną w dół. Za pomocą dużej łyżki z rowkiem przenieś połowę ragout do garnka z ceramiki. Wierzch z kaczką confit w równomiernej warstwie, następnie przykryj resztą ragout.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
27
Dodać pozostałe 2 szklanki bulionu do płynu do gotowania w żeliwnej zapiekance i lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
28
Wylać płyn na ragout i skropić 2 łyżkami zarezerwowanego odtłuszczonego tłuszczu.
29
Piec cassoulet przez 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
30
Rozgrzać olej roślinny na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
31
Dodać kiełbaski i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
32
Ostudzić, a następnie pokroić kiełbaski na kawałki 3-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
33
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 27
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
34
Delikatnie mieszać w skórze, która utworzyła się na cassoulet. Nestle w kiełbasach i skropić pozostałe 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
35
Posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
36
Zapiekać zapiekankę przez 1 godzinę dłużej, aż będzie bogato zarumieniona na powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
37
Przełożyć do wyłożonego tkaniną stojaka i odstawić na co najmniej 20 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia48
Magazyn