Cassoulet W Stylu Tuluzy

Cassoulet W Stylu Tuluzy
Need a dairy free main course? Toulouse stylu Cassoulet może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 83g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1143 kalorie. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka kaczki confit nogi, olej roślinny, pomidor śliwkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Toulouse sausage cassoulet, Dom w stylu gospodarstwa Cassoulet, oraz Cassoulet-Style Sausage ' N ' Beans.

Instrukcje

1
Do dużego naczynia włożyć szynkę, kostki łopatek wieprzowych i skórkę; doprawić lekko solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. W misce, przykryć fasolę z 3 cali wody i moczyć na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Następnego dnia, w średnim rondlu, przykryj soloną wieprzowinę i przyprawioną skórę wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na umiarkowanym ogniu, aż skóra będzie elastyczna, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Odcedzić i schłodzić. Schłodzić soloną wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
4
Pokrój skórę wieprzową na 5 długich kawałków, zwiń każdy kawałek w wiązkę i zawiąż sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Szynkę i kostki barku wieprzowego osuszyć papierowym ręcznikiem. W bardzo dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej tłuszcz z kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Dodać połowę kostek wieprzowych i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane na całym; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałymi kostkami wieprzowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
7
Dodać szynkę do zapiekanki i lekko je opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
8
Dodać marchew i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złote, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodaj pancetta i brązowy to lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
10
Dodać prosciutto, główkę czosnku i pomidora i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
11
Dodaj 2 ćwiartki bulionu, Garni bukiet, wiązki Skórki wieprzowej i rumianą wieprzowinę i jej soki i doprowadzić do wrzenia. Przykryć zapiekankę i delikatnie dusić ragout na małym ogniu przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
Odcedzić fasolę. W dużym rondlu, przykryć fasolę wodą i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu. Fasolę dusić przez 3 minuty, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Dodać fasolę do ragout i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są po prostu miękkie, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
14
Niech ragout ostygnie, a następnie przechowywać w lodówce na noc.
15
Usuń jak najwięcej zestalonego tłuszczu, jak można z powierzchni ragout; rezerwy 1/4 szklanki tłuszczu.
16
Niech ragout powróci do temperatury pokojowej. Wybierz szynkę, pancettę i prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
17
Pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa; wyrzucić kości, skórę i chrząstkę. Wybierz wiązki skóry wieprzowej i głowę czosnku i rezerwy. Odrzuć Garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
18
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
19
Przynieś ragout na wolnym ogniu.
20
Schab z blanszowaną solą pokroić na małe kawałki. Wyciśnij ugotowane ząbki czosnku do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
21
Dodać sól wieprzową i surowe ząbki czosnku i proces do gładkiej pasty. Wymieszać pastę w ragout i dusić na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać wszystkie gotowane i wędliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
22
Tymczasem ułóż kaczkę confit nogi w naczyniu do pieczenia i piecz tylko do ogrzania, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
23
Usuń mięso z kości w dużych kawałkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
24
Pokrój skórę w paski. Odrzuć kości.
25
Wyłącz piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
26
Rozwiąż i rozwiń wiązki skóry wieprzowej. Dolną część zapiekanki z ceramiki o pojemności od 5 do 6 litrów wyłożyć skórką wieprzową, grubą stroną w dół. Za pomocą dużej łyżki z rowkiem przenieś połowę ragout do garnka z ceramiki. Wierzch z kaczką confit w równomiernej warstwie, następnie przykryj resztą ragout.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
27
Dodać pozostałe 2 szklanki bulionu do płynu do gotowania w żeliwnej zapiekance i lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
28
Wylać płyn na ragout i skropić 2 łyżkami zarezerwowanego odtłuszczonego tłuszczu.
29
Piec cassoulet przez 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
30
Rozgrzać olej roślinny na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
31
Dodać kiełbaski i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
32
Ostudzić, a następnie pokroić kiełbaski na kawałki 3-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
33
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 27
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
34
Delikatnie mieszać w skórze, która utworzyła się na cassoulet. Nestle w kiełbasach i skropić pozostałe 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
35
Posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
36
Zapiekać zapiekankę przez 1 godzinę dłużej, aż będzie bogato zarumieniona na powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
37
Przełożyć do wyłożonego tkaniną stojaka i odstawić na co najmniej 20 minut przed podaniem.

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łopatka wieprzowa bez kości, pokrojona w kostkę 1,5 calałopatka wieprzowa bez kości, pokrojona w kostkę 1,5 cala1małeBukiet garni: 4 gałązki pietruszki, żeberka selera, 2 gałązki tymianku i 1 liść laurowy, wiązane sznurkiemBukiet garni: 4 gałązki pietruszki, żeberka selera, 2 gałązki tymianku i 1 liść laurowy, wiązane sznurkiem591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta świeżabułka tarta świeża3smallsmarchew cienko pokrojonamarchew cienko pokrojona2Średnia żółta cebula, posiekanaplus dwie szklanki rosołu z kurczakaplus dwie szklanki rosołu z kurczaka9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone ziarna Tarbais lub cannellini, zbierane i opłukiwanesuszone ziarna Tarbais lub cannellini, zbierane i opłukiwane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetłuszcz z kaczki (patrz uwaga)tłuszcz z kaczki (patrz uwaga)6Duck confit legs (patrz uwaga)Duck confit legs (patrz uwaga)1Głowaczosnek, nieobrany, plus 4 małe ząbki czosnku, obraneczosnek, nieobrany, plus 4 małe ząbki czosnku, obrane2świeże szynkiświeże szynki21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 duże szczypty garam masala2 duże szczypty garam masala1łyżka czerwony ocet winnypomidor śliwkowy, posiekanypomidor śliwkowy, posiekany1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża skóra wieprzowa z dołączoną 1/4 cala tłuszczuświeża skóra wieprzowa z dołączoną 1/4 cala tłuszczu4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Świeże kiełbaski wieprzowe w stylu francuskim, takie jak saucisses de Toulouse, kłute widelcemŚwieże kiełbaski wieprzowe w stylu francuskim, takie jak saucisses de Toulouse, kłute widelcem1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.prosciuttoprosciutto10krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina solona, bez skórywieprzowina solona, bez skóry12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia48
Magazyn