Cassoulet
Cassoulet jest bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 616 kalorii, 42g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, confit udka kaczki, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę przykryć zimną wodą o 2 cale w dużej misce i moczyć od 8 do 12 godzin.
Przenieść fasolę do garnka 6-do 8-quart i doprowadzić do wrzenia z 8 szklankami zimnej wody, bulionu, pasty pomidorowej, cebuli i 2 łyżki czosnku. Umieść seler, tymianek, liść laurowy, goździki,gałązki pietruszki i ziarna pieprzu w gazie i związać w wiązkę sznurkiem, aby bukiet garni.
Dodać bouquet garni do fasoli, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż fasola są prawie miękkie, 45 minut do 1 godziny. Wymieszać pomidory z sokiem i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie po prostu miękka, o 15 protokół więcej.
Usuń całą skórę i tłuszcz z nóg kaczki i pokrój skórę i tłuszcz na kawałki 1/2 cala. Oddzielić mięso kaczki od kości, pozostawiając je w dużych kawałkach i przenieść mięso do miski.
Dodaj kości do garnka fasoli.
Gotować skórę i tłuszcz kaczki z pozostałych 1/4 szklanki zimnej wody w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż woda odparuje i tłuszcz jest renderowany, o 5 protokół. Nadal gotować, często mieszając, aż skóra będzie chrupiąca, 3 do 6 minut więcej.
Skwarki przenieść łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby odcedzić, pozostawiając tłuszcz na patelni. (Powinieneś mieć około 1/4 szklanki tłuszczu; jeśli nie, dodaj oliwę z oliwek.)
Brązowa kiełbasa w partiach w tłuszczu na patelni, a następnie przenieść do miski z mięsem kaczki, zastrzegając patelni.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Dodaj pozostałą łyżkę czosnku do tłuszczu na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, 1 minutę. Wymieszać w bułce tartej i gotować, mieszając, aż blady złoty, o 2 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać posiekaną natkę pietruszki, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i skwarki.
Z fasoli usunąć Garni i kości kaczki i wyrzucić, następnie wymieszać kiełbasę, mięso kaczki, pozostałą łyżeczkę soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Cassoulet Chochla do naczynia żaroodpornego, równomiernie rozprowadzając mięso i fasolę. (Mięso i fasola powinny być wyrównane płynem; jeśli są zanurzone, kadzi nadmiar płynu z powrotem do garnka i gotować do zmniejszenia, a następnie wlać z powrotem do naczynia żaroodpornego.)
Rozprowadzić okruchy chleba równomiernie na cassoulet i piec, Odkryte, w dolnej trzeciej części piekarnika, aż bulgotanie i skorupa jest złoty, o 1 godzinę.
* Dostępne w niektórych sklepach mięsnych i D ' Artagnan (800-327-8246).
* Cassoulet może być montowane (ale nie pieczone) 1 dzień wcześniej. Przed dodaniem polewy ostudzić zapiekankę, następnie wyłożyć na wierzch i schłodzić, luźno przykryć.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.