Cassoulet

Cassoulet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cassoulet. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 673 kalorie, 73g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, łopatka wieprzowa, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet.

Instrukcje

1
Fasolę zalać zimną wodą o 2 cale w misce i moczyć w temperaturze pokojowej co najmniej 8 i do 24 godzin lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dobrze spuścić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Zrób garni bukiet owijając pietruszkę, liść laurowy, goździki, ziarna pieprzu i 2 gałązki tymianku w gazę i związując sznurkiem kuchennym, a następnie włóż do ciężkiego garnka o pojemności 5-6 litrów wraz z łopatką wieprzową i wodą (4 ćwiartki). Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu, 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
GoździkiGoździki
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SernikSernik
GarnekGarnek
4
Dodaj fasolę, cebulę, marchewkę i posiekany czosnek i duś na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie po prostu miękka, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
FasolaFasola
5
Podczas gdy fasola gotować, umieścić stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°. Straddle pieczenia patelni przez 2 palniki i ciepła 1 łyżka oleju w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy nogi kaczki, obracając od czasu do czasu do brązowej skóry i mięsa na całym, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
FasolaFasola
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Udka kaczki przekładamy szczypcami na talerz jako rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
7
Wylać wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować połówki ząbków czosnku, mieszając, aż pachnące, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Zdjąć z ognia.
9
Fasolę i mieszankę wieprzową odsączyć w durszlaku ustawionym na dużej misce (Odrzuć bouquet garni). Wymieszać sól i pieprz do bulionu w misce i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bouquet GarniBouquet Garni
BulionBulion
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Rozłóż mieszankę fasoli i wieprzowiny na patelni (z połówkami czosnku), a następnie nestle nogi kaczki, boki skóry do góry, w mieszaninie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
CzosnekCzosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Dodaj pozostałe 3 gałązki tymianku i 6 filiżanek bulionu (płyn powinien pojawić się wokół podstawy udek kaczych; zachowaj pozostały bulion, przykryty i schłodzony, do ponownego podgrzania, jeśli przygotowujesz danie z wyprzedzeniem, lub do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
BulionBulion
TymianekTymianek
BazaBaza
12
Piec, odsłonięty, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Podczas pieczenia cassoulet, ciepła pozostałą łyżkę oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Jeśli to konieczne, połówki kiełbasy w poprzek, aby zmieścić się w patelni, a następnie brązowy, obracając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Przełożyć na deskę do krojenia i lekko ostudzić. Gdy kiełbasa jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, połówki kawałków wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
15
Nestle kiełbasę w cassoulet i piec, odkryte, 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Odstawić na 10 minut. Delikatnie wymieszaj fasolę, zmiażdż trochę z tyłu łyżki, aby zagęścić bulion przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
BulionBulion
1
Czosnek ugotować w oleju w oczyszczonej patelni 10-calowej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnący, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać bułkę tartą, sól, pieprz i gotować, mieszając, aż okruchy będą chrupiące i złociste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
PieprzPieprz
SólSól
3
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podawać cassoulet z polewą okruchową.
1
* Aby szybko moczyć fasolę, przykryć suszoną fasolę zimną wodą o 2 cale w garnku 4 - do 5-quart. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, na umiarkowanym ogniu 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia i moczyć fasolę, odkrytą, 1 godzinę.* Cassoulet może być wykonany 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzony, odsłonięty, a następnie schłodzony, pokryty. Podgrzać, pod przykryciem, w nagrzanym piekarniku 177° 30 minut. Jeśli fasola nasiąkła płynem, dodaj trochę zarezerwowanego bulionu przed podgrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn