Casserole z Zielonej fasoli
Przepis na Zapiekankę z fasolki szparagowej zaspokoi Twój amerykański apetyt w około 37 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera 125 kalorii , 5 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 77 centów za porcję otrzymasz przystawkę na 6 osób. Jest idealna na Święto Dziękczynienia . Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, czosnku w proszku, cebuli i liści tymianku. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44% . Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują zapiekankę z fasolki szparagowej od podstaw , wegańską zapiekankę z fasolki szparagowej i sałatkę z zielonej fasolki migdałowej .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 10-calowa szklana patelnia do ciasta
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połącz wszystkie składniki w małej misce, wymieszaj i ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Odłożyć na bok.
Przygotowanie zapiekanki: Zagotuj w małym garnku wodę i lekko dopraw solą. Gotuj fasolkę szparagową do miękkości, ale nadal chrupiącą, około 5 minut.
Odcedzić i schłodzić fasolę w łaźni lodowej lub pod bieżącą zimną wodą.
Ponownie odcedzić i przełożyć do miski.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, grzyby, sól, czosnek i pieprz i smażyć, mieszając, około 2 minut.
Dodaj bulion z kurczaka i tymianek i gotuj, aż prawie cały płyn odparuje, około 3 do 4 minut.
Przenieś mieszaninę grzybów do miski z fasolką szparagową, dodaj śmietanę i wymieszaj.
Wlać mieszaninę fasolki szparagowej do szklanej formy do ciasta.
Piec zapiekankę i słomki cebulowe na osobnych rusztach, aż słomki będą dobrze rumiane i chrupiące (prawie spalone, w przeciwnym razie będą rozmoczone), około 15 do 17 minut. Przykryj naczynie żaroodporne słomkami i podawaj udekorowane gałązkami tymianku.