Carpaccio z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym

Carpaccio z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Carpaccio z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 204 kalorie, 17g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, jalapeño, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Carpaccio z tuńczyka z prażonymi burakami i tłoczoną oliwą z oliwek, Carpaccio z arbuzowej rzodkiewki z rukolą i cytrusowym sosem awokado, oraz Carpaccio z tuńczyka z sałatką z rukoli i sosem balsamicznym.

Instrukcje

1
W rondlu, połączyć soki pomarańczowe i cytrynowe i gotować na dużym ogniu, aż zredukowane do 1/3 Puchar, 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Przełożyć do miski; ostudzić. Wymieszać z octem, soją, jalapeo i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Ubić oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelni, aż złoty, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Tuńczyka pokroić na 4 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Umieść 1 kawałek tuńczyka między 2 arkuszami plastiku i funta do grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
7
Zdejmij górną warstwę plastiku i odwróć tuńczyka na talerz. Powtórz z pozostałym tuńczykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Wymieszać sos i łyżką do tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
9
Udekoruj rzodkiewkami i sezamem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn