Carpaccio Z Melona
Carpaccio z melona wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 3 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, grubą sól morską, kliny wapienne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 90%. Spróbuj Carpaccio Z Melona, Carpaccio z melona z limonką, oraz Żółty Melon Muscatel (Sałatka Z Melona) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą połowę kantalupy pokroić wzdłuż na 3 kliny (łącznie 6). Ogolić cienkie plastry od strony zaszczepionego klina melona obieraczką do warzyw (pierwszy plasterek może być nieregularny), zatrzymując się, gdy zbliżysz się do skórki. Ułóż plastry, nakładając się lekko, na 1 talerzu. Powtórz z pozostałą kantalupą, nakładając plastry z każdego klina na oddzielny talerz.
Każdą porcję skropić 1/4 łyżeczki soku z limonki i 1/2 łyżeczki oleju, a następnie rozsypać na wierzchu 10 liści estragonu. Doprawić solą morską i pieprzem, podawać z limonką.