Carne Adovada (czerwone Chile i gulasz wieprzowy)

Carne Adovada (czerwone Chile i gulasz wieprzowy)
Need a dairy free main course? Carne Adovada (czerwone Chile i gulasz wieprzowy) może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Mieszanka liść laurowy, bez kości łopatki wieprzowe, mielone new mexico chiles, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Carne Adovada (New Mexican Chile-Duszona Wieprzowina), Gulasz Wieprzowy: Carne Adovada, oraz Carne Adovada (Wieprzowina Marynowana) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Podgrzać 2 łyżki. olej w dużym, grubodennym, żaroodpornym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula będzie złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Wyjąć z ognia i przenieść cebulę i czosnek do miski z łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, kminek i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodać wieprzowinę i wrzucić do herbu. Powrót garnek na średnim ogniu, dodać pozostałe 1 łyżka. olej i, pracując partiami, lekko brązowe mięso ze wszystkich stron, 5 do 7 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Przełożyć mięso do osobnej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Cebulę i czosnek włożyć do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Posypać mielone chiles i gotować, mieszając, 2 protokół (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
10
Dodaj bulion, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z dna garnka. Mieszamy sos w blenderze, aż będzie gładki. Powrót sos do garnka i dodać liść laurowy i zastrzeżone wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Przykryć garnek, wstawić do piekarnika i gotować 1 godzinę. Ustaw pokrywkę lekko uchyloną i gotuj, aż wieprzowina będzie miękka widlasto, o 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Przed podaniem usunąć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Gotowanie z chiles
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
14
Mielone Suszone czerwone chili są używane zarówno do przyprawiania, jak i zagęszczania sosów (nie daj się zastraszyć dużymi ilościami; ten składnik nie przypomina proszku chili cayenne lub supermarketu, który jest mieszanką kilku przypraw). Mielone chiles są sprzedawane zgodnie z poziomem ciepła (od łagodnego i słodkiego do dość pikantnego), więc pamiętaj, aby kupić partię, która pasuje do Twojego gustu. Poszukaj go na rynkach łacińskich i sklepach dla smakoszy, lub zobacz znalezienie New Mexico Chiles, (poniżej) dla źródeł wysyłkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Czerwona Papryka ChiliSuszona Czerwona Papryka Chili
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
15
Finding New Mexico chiles
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
16
Sklep Chile. Dobre źródło dla mielonych suszonych czerwonych chiles. Od 50 zł za 8 zł.; Santa Fe; www.thechileshop.com lub 505/983-
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Czerwona Papryka ChiliSuszona Czerwona Papryka Chili
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
17
Chimayo na wynos. Sprzedaje mielone Suszone czerwone Chimayo chiles uprawiane w południowym Nowym Meksyku. 25 $za 8 oz.; www.cibolojunction.com lub 800/683-
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
18
Native Seeds / Szukaj. Uprawiaj Północne chiles w Nowym Meksyku z nasion heirloom. www.nativeseeds.org lub 866/622-
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
19
Santa Fe Farmers Market. Najlepsze miejsce, aby znaleźć chiles Północnej Nowy Meksyk, zarówno świeże i suszone. Różne lokalizacje i godziny; kontakt www.santafefarmersmarket.com lub 505/983-
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Bodegas Naveran Brut Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Bodegas Naveran Brut Cava
Bodegas Naveran Brut Cava
50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn