Carne Adovada (czerwone Chile i gulasz wieprzowy)

Need a dairy free main course? Carne Adovada (czerwone Chile i gulasz wieprzowy) może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Mieszanka liść laurowy, bez kości łopatki wieprzowe, mielone new mexico chiles, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Carne Adovada (New Mexican Chile-Duszona Wieprzowina), Gulasz Wieprzowy: Carne Adovada, oraz Carne Adovada (Wieprzowina Marynowana) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki. olej w dużym, grubodennym, żaroodpornym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula będzie złoty, o 6 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść cebulę i czosnek do miski z łyżką szczelinową.
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, kminek i pieprz.
Dodać wieprzowinę i wrzucić do herbu. Powrót garnek na średnim ogniu, dodać pozostałe 1 łyżka. olej i, pracując partiami, lekko brązowe mięso ze wszystkich stron, 5 do 7 minut na partię.
Przełożyć mięso do osobnej miski.
Cebulę i czosnek włożyć do garnka.
Posypać mielone chiles i gotować, mieszając, 2 protokół (mieszanina będzie gruba).
Dodaj bulion, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z dna garnka. Mieszamy sos w blenderze, aż będzie gładki. Powrót sos do garnka i dodać liść laurowy i zastrzeżone wieprzowiny.
Przykryć garnek, wstawić do piekarnika i gotować 1 godzinę. Ustaw pokrywkę lekko uchyloną i gotuj, aż wieprzowina będzie miękka widlasto, o 1 godzinę więcej.
Przed podaniem usunąć liść laurowy.
Mielone Suszone czerwone chili są używane zarówno do przyprawiania, jak i zagęszczania sosów (nie daj się zastraszyć dużymi ilościami; ten składnik nie przypomina proszku chili cayenne lub supermarketu, który jest mieszanką kilku przypraw). Mielone chiles są sprzedawane zgodnie z poziomem ciepła (od łagodnego i słodkiego do dość pikantnego), więc pamiętaj, aby kupić partię, która pasuje do Twojego gustu. Poszukaj go na rynkach łacińskich i sklepach dla smakoszy, lub zobacz znalezienie New Mexico Chiles, (poniżej) dla źródeł wysyłkowych.
Finding New Mexico chiles
Sklep Chile. Dobre źródło dla mielonych suszonych czerwonych chiles. Od 50 zł za 8 zł.; Santa Fe; www.thechileshop.com lub 505/983-
Chimayo na wynos. Sprzedaje mielone Suszone czerwone Chimayo chiles uprawiane w południowym Nowym Meksyku. 25 $za 8 oz.; www.cibolojunction.com lub 800/683-
Native Seeds / Szukaj. Uprawiaj Północne chiles w Nowym Meksyku z nasion heirloom. www.nativeseeds.org lub 866/622-
Santa Fe Farmers Market. Najlepsze miejsce, aby znaleźć chiles Północnej Nowy Meksyk, zarówno świeże i suszone. Różne lokalizacje i godziny; kontakt www.santafefarmersmarket.com lub 505/983-