Caribbean Bakewell Tart

Caribbean Bakewell Tart
Przepis Karaiby Bakewell Tart może zaspokoić swoje pragnienie Ameryki Środkowej w około 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz rum, zmielone migdały, jajka z wolnego wybiegu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tarta Bakewell, Tarta Bakewell, oraz Tarta Bakewell.

Instrukcje

1
Aby zrobić ciasto, włóż masło, mąkę i cukier do malaksera i whizz, aż mieszanina będzie przypominać bułkę tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Żółtko wymieszać z wodą i wlać do malaksera. Jeszcze raz, aż ciasto połączy się w kulkę. (Alternatywnie, umieścić masło i mąkę w dużej misce i pocierać opuszkami palców, aż mieszanina przypomina bułkę tartą. Wymieszać z cukrem, następnie dodać żółtko i wodę. Doprowadzić ciasto razem w piłkę z rąk.) Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i użyj go do ułożenia 20 cm (8 cali) średnicy, 3,5 cm (1 cal) głębokiej, karbowanej luźnej puszce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Wkładamy puszkę do zamrażalnika na 20 minut, aby schłodzić ciasto.
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż ciasto z nieprzywierającym papierem do pieczenia, napełnij fasolą do pieczenia i piecz na ślepo przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Usuń papier i fasolę. Lekko ubić białko i pomalować nim ciasto. Włożyć ciasto do piekarnika na 5 minut, a następnie wyjąć. Zmniejszyć ciepło do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Teraz napełnij. Ubij masło i cukier razem do bladego i puszystego. Stopniowo dodawaj ubite jajka plus dodatkowe żółtko, ubijając po każdym dodaniu. Złóż migdały, skórkę limonki i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
8
Rozłóż podstawę koperty z marmoladą, a następnie łyżkę w mieszaninie migdałów i rozłóż ją za pomocą tylnej łyżki. (Będzie to wyglądało na to, że nie masz wystarczająco dużo nadzienia, ale nie martw się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
9
Piec przez 35 do 40 minut lub do momentu, aż nadzienie zostanie ustawione i złociste na wierzchu. Pozostawić do ostygnięcia, następnie rozsypać płatki migdałów lub wiórków kokosowych i lekko odkurzyć cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Podawać z polewaną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedynczy KremPojedynczy Krem

Polecane wino: Gewurztraminer, Pinot Gris, Riesling

Karaiby działa bardzo dobrze z Gewurztraminer, Pinot Gris i Riesling. Będziesz chciał zdecydować się na wina z odrobiną słodyczy, gdy mamy do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Serwuj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Cuvee Emile Willm Gewurztraminer. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Alzacja Willm Cuvee Emile Willm Gewurztraminer
Alzacja Willm Cuvee Emile Willm Gewurztraminer
Słomkowy o aromatycznym nosie zarówno owocowym (liczi), jak i kwiatowym (różowym lub fioletowym). W ustach atak jest giętki z nutami mango. Mocne wino, tłuste i mocne. Wykończenie jest gładkie i jedwabiste z nutami róż i przypraw oraz główką kwiatów ściennych.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn